Stoomcabine

WINKELS

Stoomcabine koop tips 

Een stoomcabine kan zorgen voor de nodige ontspanning na een drukke dag. Zelfs in de tijd van de Romeinen was de positieve invloed van stomen op het lichaam al bekend. Een half uurtje stomen vermindert spanning in spieren en verlicht pijn in botten en gewrichten. De stoom reinigt de huid tot in diep in de poriën. Hiermee wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Ook is een stoomcabine ideaal als u verkouden bent omdat de hete waterdam zorgt voor het vrijmaken van de luchtwegen.

Dit klinkt ideaal, maar waar moet u op letten als u een stoomcabine wil kopen? Op deze site geven we een aantal tips om een stoomcabine te vinden die bij u past.

stoomcabine kopen

Aankooptips

Hieronder staan een aantal tips die u kunt gebruiken om te bepalen welke stoomcabine bij u past.

Het vermogen van de stoomgenerator
Hoe hoger het vermogen, des te sneller het stoom warm is. Ook is het verstandig om te kijken waar de stoomuitlaat zit. Als deze onder het zitje is kunt u de cabine beter niet kopen. Bij het zitten krijgt u dan te warme stoom tegen u aan.

Het materiaal waar de cabine van gemaakt is
De meeste stoomcabines zijn gemaakt van porievrije acryl. Dit materiaal is glad waardoor het makkelijk schoon te maken is. Ook neemt het snel de omgevingstemperatuur aan waardoor de wanden nooit koud aan voelen.

De keurmerken van de stoomcabine (CE en TUV)
Europese stoomcabines hebben vaak het zeer strenge TUV keurmerk. Stoomcabines met het TUV keurmerk zijn voor de gehele werking van de stoomcabine goedgekeurd. Vooral Chinese stoomcabines hebben een CE keurmerk, welke ook een algemeen Europees keurmerk is.

De garantie op de stoomcabine én elektronica
Voor goede service en garantie heeft u een bedrijf nodig dat kennis heeft. Kijk dus goed bij welk bedrijf u de stoomcabine koopt en welke service ze hierbij leveren.


De grootte van de stoomcabine
Het is belangrijk dat u goed kunt staan in de stoomcabine. Ook moet u zich er een beetje in kunnen bewegen, bijvoorbeeld iets van de grond pakken of er in afdrogen.

Het bedieningsgemak van de stoomcabine
Sommige stoomcabines hebben een lastig bedieningspaneel. Bekijk rustig hoe de bediening van de cabine en welke u het prettigst vindt.

De aanwezigheid van extra opties, bijvoorbeeld kleurtherapie
Sommige stoomcabines beschikking over extra opties. Hierbij kunt u denken aan ingebouwde kleurtherapie.